Vinařství Drmola - Bavory

Historie našeho vinařství se nepočítá na několik pokolení. Rod Drmolů přišel do oblasti pod Pálavou z Valašska a produkcí vína se začal zabývat až ve své třetí generaci. Zakladatel vinařství v dnešní podobě, sklepmistr Jaroslav Drmola, získal své zkušenosti během působení v několika přestižních vinařstvích v Dolním Rakousku.Nyní jsme již získané zkušenosti přetavili v celou řadu úspěchů našich vín v různých soutěžích. Vína z našeho vinařství se pila i na Hradě při předávání státních vyznamenání. Současné dovednosti nadále rozvíjíme a soustředíme se na aktuální trendy v oboru, abychom svým zákazníkům přinášeli vždy tu nejvyšší kvalitu.Dům po prarodičích, který tvoří hlavní základnu vinařství, jsme postupem času přeměnili z části na technologické zázemí a z části na sklep určený na zrání červených vín a degustační prostory pro skupinové akce. V patře nad sklepem je připraven také malý penzion pro 8 osob, který je určen především těm, kteří chtějí okusit více ze života ve vinařství a rozhodnou se tak strávit s námi více ze svého času.

 

Naše vinohrady se rozprostírají na atraktivních pozicích s typickým vapencovým podložím, které uděluje našim vínům jeho typický charakter. V našem vinařství obhospodařujeme bezmála třináct hektarů vinic. Striktně uplatňujeme zásadu kvality na úkor kvantity a proto redukujeme výnos na optimální úroveň a hrozny sklízíme zásadně ručně. Výsledkem je vysoce kvalitní surovina na výrobu přívlastkových vín, klasifikovaných převážně jako pozdní sběr. Jihozápadní svahy Pavlovských vrchů na Mikulovsku jsou považovány za oblast s nejlepšími podmínkami pro pěstování vína v České republice. Naše vinice naleznete na tratích Klentnice, Pod Státní, na Anenském vrchu, Za Kostelem a Pod Pálavou. Z celkové výměry držíme dva hektary výsadby odrůd Sauvignon a Chardonnay pro výrobu dnes tolik ceněných biovín.


Zpracování vinné révy věnujeme maximální péči. Uplatňujeme tradiční i moderní postupy tak, abychom dosáhli těch nejlepších výsledků. Základním východiskem je vždy volba vhodné metody zpracování hroznů. Trpělivě sledujeme zralost a stav hroznů každé odrůdy, hledáme v ní její silné stránky a snažíme se je rozvíjet. Často kombinujeme tradiční metodu kvašení na vlastních kvasinkách "sur lie" s moderními postupy kvašení řízeného a dlouhodobého zrání v sudech typu "barrique". Mezi naše nejúspěšnější vína patří tradičně Ryzlink vlašský, který v dobrých ročnících zpracováváme i na ledové víno, a všechny rulandské odrůdy. Novinkou v širokém sortimentu jsou loňské přírůstky vyhledávaných odrůd Pálava a Muškát moravský. Převážnoučást produkce lahvujeme, roční výroba zhruba 60 000 láhví putuje především do vinoték a do gastronomie. Část našich vín exportujeme na Slovensko a do Itálie.

www.vinarstvidrmola.cz